top of page

Istorinė sesija Strasbūre ir aiški žinutė rusijai - pačios rusijos lėšomis bus atkuriama suniokota Ukrainos infrastruktūra

2024-04-18


Ši savaitė Europos Tarybos Parlamentinėje asamblėjoje (ETPA) pasižymėjo ir istoriniais sprendimais dėl rusijos turto perdavimo Ukrainos atstatymui, ir gana aštriomis diskusijomis apie būtinybę Europos organizacijoms imtis įsipareigojimo ginti demokratiją.

 

Rusijos opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno mirtis yra tarsi žiaurus priminimas mums visiems apie pavojus, su kuriais susiduria išdrįsę mesti iššūkį autoritariniam režimui. Savo pranešime raginau ETPA narius neužsimerkti prieš šią tragediją, o skubiai spręsti didėjančias Putino režimo keliamas grėsmes tiek pačioje rusijoje, tiek užsienyje.




Anksčiau šios sesijos metu ETPA vienbalsiai priėmė beprecedentį sprendimą, raginantį valstybes, turinčias rusijos valstybės turto perduoti jį tarptautiniam kompensavimo fondui, kad visos lėšos atitektų Ukrainos atstatymui.

 

Tikiu, kad šis sprendimas nusiųs aiškų signalą maskvos kryptimi, jog pačios rusijos lėšomis bus atkuriama suniokota Ukrainos infrastruktūra bei ekonomika ir kompensuojama padaryta žala.

 


8 peržiūros0 komentarų
bottom of page