top of page

Demokratai tapo vienos galingiausių Europos parlamento narių – Europos žaliųjų partijos dalimi

2024-02-10


Visą Seimo kadenciją aktyviai dirbau tarptautiniuose formatuose nuo EP, Europos Tarybos Parlamentinėse asamblėjose, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) sesijose,  dalyvavau daugybėje diskusijų visai Europai, o kartu ir Lietuvai itin jautriais klausimais. 

 

Džiaugiuosi, kad pačiam pavyko pasiekti, kad Lietuvos balsas ir vertybinės pozicijos būtų kuo geriau girdimos tarptautinėse arenose. Tikiu, kad kartu su Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ ir visa Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ bendruomene žengėme dar vieną savalaikį ir visiems mums itin svarbų žingsnį – prisijungėme prie Europos žaliųjų partijos, kuri pagal savo vienijamų narių dydį yra ketvirta frakcija Europos parlamente, o jos gretose jau yra 38 valstybių partijų atstovai.




 

Šis žingsnis leis kur kas aktyviau ir intensyviau atstovauti Lietuvos interesus tarptautiniuose formatuose ir įsitraukti priimant sprendimus dėl bendrų pokyčių visoje ES. Esu įsitikinęs,  kad šis susijungimas taip pat bus vienas iš žingsnių kuriant saugią, stabilią, tvarią ir socialiai teisingą Lietuvos ir visos Europos ateitį.

 

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ yra vienintelė partija iš Lietuvos, kurią Europos žalieji priėmė į savo šeimą.








9 peržiūros0 komentarų
bottom of page